Fødevarepriserne er steget voldsomt i de senere år og det er der mange gode forklaringer på. Tørke i USA, stigende brug af afgrøder til biobrændsel og en voksende efterspørgsel efter forarbejde fødevarer som kød og mejeriprodukter er nogle af hovedårsagerne. Førende fødevarerforskere verden rundt, forventer ikke at fødevarerpriserne falder foreløbigt. Snarere tværtimod skal vi nok forvente højere fødevarepriser i fremtiden. Det er selvfølgelig ærgerligt for os i den rige vesten, for så bliver der færre penge til sjov. Men i den fattige del af verden er stigningerne på fødevarepriserne straks mere kritisk, da de der ikke har mulighed for at betale de højere priser. De kommer altså til at få dårligere mad i fremtiden. I dag bliver en mand i vesten i gennemsnit 20 år ældre end en mand i Afrika. En af de afgørende årsager til dette er, at manden i vesten får en langt bedre daglig diæt, bestående af en alsidig kost af kød, grøntsager, ris, brød og mejeriprodukter. Hvor manden i Afrika primært spiser ris og korn og måske en smule kød og grøntsager.
Se filmen How to feed the world, hvis du vil vide mere om fødevarefordelingen i verden.