Hvem har ansvaret for en bedre fremtid?!

FREMTIDSFORKEREN.DK drives af sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal

Du kan tage kontakt via kontaktformularen, eller på telefon +45 3065 1110

I de seneste år er det blevet meget moderne at tale om “naturlig” mad. Men hvad er “naturlig” mad overhovedet for en størrelse. Er æblet naturligt, mens vingummien ikke er? Og hvad med industrikyllingen eller tomater fra drivhus?

Et schweizisk studie af i alt 72 tidligere studier viser. At svaret blandt ca. 85.000 europæiske forbrugere er, at folk generelt set forbinder naturlige fødevare med:

1. At et produkt er økologisk og GMO-frit eller produceret af råvarer som er det.

2. At der ikke er brugt unødvendige ingredienser. Særligt kunstige farve- og smagsstoffer, konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, hormoner, pesticider og GMO.

3. At produktet ikke er forarbejdet mere end højst nødvendigt. Hvilket betyder, at processen helst skal bevare råvaren så intakt som muligt.

Kilde: FOODNAVIGATOR Does Europe need a legal definition of natural food.