Hvem har ansvaret for en bedre fremtid?!

FREMTIDSFORKEREN.DK drives af sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal

Du kan tage kontakt via kontaktformularen, eller på telefon +45 3065 1110

Har du travlt op til jul? Fortvivl ikke? Der er masser der gerne vil hjælpe, hvis bare du kan betale.

Hvem siger også, at julen behøves at være som den plejer? Som så meget andet kan julen jo tilpasses så den matcher, netop det der giver mening for dig. Matcher dine mulige særinteresser, ambitioner, pengepung og fagkundskaber inden for såvel husholdning, gavepakkeri og  gæstfrihed. Tilpasses så du igen, igen, kan springe over, hvor gærdet er lavest, hvis det er det du vil. Hvorfor ikke droppe anden og spise sushi? Droppe julegaverne og forære dig selv en weekend i New York? Eller ta´med vennerne til fest fremfor at spise dig tyk og falde i søvn på sofaen, mens hele huset lugter af brændt stearin og du ikke kan overskue at få pakkerne på plads, halvdelen skal jo alligevel byttes?

Den moderne og “frie” jul har for længst vundet indpas. De fleste gør dog stadig næsten som de plejer. Flere gør det de plejer, men på nye måder og en lille gruppe gør noget helt andet, hvis de da ikke helt springer julen over.

Divergense juletraditioner er kommet for at blive. Men de gør ikke nødvendigvis julen lettere For i kølvandet af en moderne jul, følger nemlig også ofte masser af frustrationer, skuffelser og besværligheder. Julenkabalen skal jo helst gå op, med  bonusbørn, gaveøkonomi, “særlige” spisevaner, sangtraditioner eller mangel på samme og forventninger der alt andet lige, for de fleste ligger begravet et sted i fortiden.

Kontakt mig, hvis du vil vide mere om moderne juletraditioner, og om det er ok med genbrugsgaver, fælles I-pad eller hjemmestrik her til jul?

Læs mere her (en juleartikel fra 2007):

Brændt gås og urealistiske juleforventninger