Hvem har ansvaret for en bedre fremtid?!

FREMTIDSFORKEREN.DK drives af sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal

Du kan tage kontakt via kontaktformularen, eller på telefon +45 3065 1110

København har fået endnu et stort madmarked!

I foråret åbnede der på Christiansholm også kaldet “Papirøen” et stort fødevaremarked, hvor der bliver serveret hurtigt, spændende og moderne to-go-food til få penge. Konceptet er enkelt,  man fylder en stor gammel industri-hal med små containere og fødevare-vogne, som hver især sælger forskellige typer af street food; friskpressede juices, pasta, raw food, fish´n chips, mexicansk mad, italienske specialiteter, friskbrygget kaffe osv osv. Man køber så netop det, man gerne vil have. Byder vejret på regn og storm, kan man spise indedøre, sammen med andre som måske har valgt noget andet mad fra en anden vogn. Men hvis vejret er godt, kan man nyde maden foran papirhallen med foden I Københavns kanal og en formidabel udsigt ind over byen, Amalienborg og Skuespilhuset… Det hele er ret simpelt, råt, cool og ligetil og med stort fokus på det mangfoldige og moderne køkken… Helt billigt er det ikke, men ej heller dyrt. Regn med 100-150 DKK for et måltid med drikkelse.
Rammerne er rå, enkle og lavet af genbrugsmaterialer, så det rammer tidsånden godt. Ta´ fx toiletterne bagerst i hallen som udelukkende er lavet af genbrugsmaterialer. Hver toilet-dør er sin egen. Enkelt og flot og et trendy bolig-magasin værdigt.

MEST INTERESSANT er det dog at konstatere, at maden i den grad har fået et helt nyt liv i en moderne og urban sammenhæng. Folk vil gerne god spændende og mangfoldig mad i afslappede rammer. COPENHAGEN STREET FOOD er blot endnu et eksempel på, at København har virkelig meget at tilbyde når det handler om mad. Og alt mens man snakker om urbanisering og de unge børnefamilier som ikke gider forlade København men bliver hængende, er det nok værd at notere sig, at maden og den lette adgang til god, mangfoldig sund og moderne TO-GO-FOOD helt sikkert også et issue…… Det smager og de afslappede rammerne inviterer til hyggeligt og socialt samvær med børn, venner og familie,
uden masser af sved i køkkenet og opvask bagefter….

JYLLAND come on!!!

Engang skulle Københavnerne på landet for at lære om mad…. Sådan er det ikke mere. Københavnerne har taget maden til sig – og PT er det utvivlsomt i København, at udviklingen rykker.