Fødevareminister Dan Jørgensen fortsætter sin kamp for at sætte dansk madkultur på dagsordenen og gøre vores madvaner til et diskussionsemne ude i hjemmene. Nu skal danskerne være med til at kåre en nationalret.
Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal fra Food Future, der bl.a. forsker i danskernes madvaner og fødevareforbrug, vurderer, at tankerne fra det nye nordiske køkken allerede er i gang med at brede sig fra eliten til den brede befolkning.
»Det begynder at rykke, og det har ramt masserne. Vi kan se konceptet i supermarkederne, hvor der eksempelvis bliver solgt nordiske kerneboller, og alle kokkeprogrammer på TV henviser til det. Men derfra og så til, at der rent faktisk kommer meget mere nordisk kål, hindbær og grød på bordet ude i hjemmene, er der et stykke vej,« siger hun i Berlingske Tidende 11. september 2014.
Læs også: NYE LIVSSTILE NYE SPISEVANER 10 Danske fødevarer som forsvinder