Hvem har ansvaret for en bedre fremtid?!

FREMTIDSFORKEREN.DK drives af sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal

Du kan tage kontakt via kontaktformularen, eller på telefon +45 3065 1110

LAGUNA BLANCA er en virkelig vision for et fremtidigt bæredygtigt og smukt landbrug. Et allerede realiseret projekt. Et fantastisk og interessant eksempel i kampen for at sikre fremtidens generationer en sund og bæredygtig planet.  Et eksempel med tanke for biodiversitet, Wild-life og lokal landbrugskultur.

Se en film om Laguna Blanca her. LAGUNA BLANCA

Langs Paraná floden i provinsen Entre Rios i det nordøstlige Argentina ligger Laguna Blanca. Et økologisk landbrug på 3000 ha frodig jord udlagt på tusindvis af terrasser for at undgå udvaskning og udpining af jorden. Halvdelen af arealet er fredet til vildt.  Biodiversitet er et mål i sig selv.  Størrelsesmæssigt tegner der sig et billede af et moderne industri-landbrug, men den ideologisk er målsætningen ligger dog langt væk fra alt der har med moderne industrilandbrug at gøre.

Og fundamentet for Laguna Blanca er da også at finde  et helt andet sted, nemlig i modeverdenen, hvor ejeren Douglas Tomkins i firserne tjente store summer på salget af de to succesfulde amerikanske modebrands, North Face og Esprite.   Douglas Tomkins i dag miljøforkæmper, prominent godsejer og en af verdens største private jordbesiddere. Tomkins og frue  (tidligere medstifter og ejer af tøj-mærket Patagonia) ejer i dag mere end 1 million ha land i Chile og Argentina. Jord og regnskov som er udlagt til nationalparker, økologisk landbrug og bevarelse af vildt liv og biodiversitet.

Læse mere om farmen LAGUNA BLANCA.

Og på trods af, at Laguna Blanca er et stort projekt i sig selv, er det kun en lille del af hele Tomkins-parrets store indsats for miljøet, biodiversiteten og drømmen om et bedre liv i pagt med naturen mod fremtiden. Læs her mere om deres visioner og fond for en bæredygtigfremtid.   TOMKINS CONSERVATION

Tomkins visioner::

“Healthy biodiversity is at the base of everything. With species extinction being the ultimate catastrophe. “We’ll be living on a sand heap with a Norwegian rat and a few cockroaches at the end.”

“We have an economy that’s based on growth without limits,” he said. “How is that possible?”

“To grow and grow and grow without limits is out of the question,”